Skip to main content

Nick Bakopoulos. Saxofoondocent.

De in Athene geboren saxofonist en muziekdocent Nick Bakopoulos studeerde jazzmuziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij wordt beïnvloed door een grote verscheidenheid aan muzikale tradities, variërend van de Afro-Amerikaanse traditie tot vrije improvisatie en hedendaagse muziek. Nick kan worden beschouwd als een zeer sociale muzikant, die graag zijn ervaring en kennis deelt met zijn studenten. De lessen die worden gegeven gaan over saxofoontechniek, improvisatie en van blad lezen.

 

Heeft de klank van de saxofoon je altijd al aangesproken? Wil je je favoriete muziek spelen op sopraan-, alt-, tenor- of baritonsaxofoon? Of wil je je techniek verbeteren, of misschien je eigen sound ontdekken? Wil je weten welke saxofoon je het beste kunt kopen? In al die gevallen kan Nick Bakopoulos je begeleiden bij het saxofoonspelen.
Wil je leren improviseren op je instrument? Wil je een bepaalde muziekstijl leren kennen, of wil je je eigen stijl ontdekken in improvisatie?
Hij heeft toegang tot een grote verscheidenheid aan cursusmateriaal en heeft ook zijn eigen materiaal ontwikkeld, waardoor hij jouw muzieklessen kan aanpassen aan jouw individuele smaak, niveau en doelen