Skip to main content

Tonke Suithoff. Pianodocent. Keyboarddocent.

Met plezier muziek maken staat voor mij voorop. Hoe meer je kunt, hoe leuker het wordt, daarom gaan we eerst werken aan een goede basis. Zo ben ik zelf ook begonnen. De lesmethode is de rode draad tijdens de lessen, maar ik neem daarnaast ook diverse uitstapjes naar oefeningen zoals gehoortesten en improvisaties. Eigen invulling van de les behoord natuurlijk ook tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld als je je favoriete nummer wilt leren spelen. 

Ik kom uit een muzikaal gezin en vond de piano erg interessant. Rond mijn tiende ging ik op pianoles. Nadat ik een basis had gelegd, ging ik steeds vaker dingen uitproberen. Eigen nummers maken, uitvinden hoe je een akkoord spannender laat klinken – dat soort dingen. Na de middelbare school ging ik naar het Prins Claus conservatorium in Groningen, de weg die ik wel moest kiezen. Iets anders kon ik mij niet voorstellen. 

Ik houd erg van arrangeren achter de piano, maar nóg uitdagender vind ik improviseren. Dan maak je muziek die in het moment zelf ontstaat. Het is eigenlijk net zoiets als het bouwen van een huis: je zet iets moois in elkaar. Lesgeven vind ik trouwens ook ontzettend leuk, vooral als ik merk dat jij verrast wordt door wat je ontdekt in muziek, en daar inspiratie uit haalt. Ik vind het hartstikke leuk als ik mijn enthousiasme op je kan overbrengen. Kom gerust langs voor een gratis proefles!