Skip to main content

Basgitaarles.

De basgitaar is een zeer laagdrempelig instrument om te leren bespelen en is het fundament van een band. Met de basgitaar kun je vele muziekstijlen spelen, zoals jazz, heavy metal, pop, rock en blues. Zit jou favoriete muziekstijl, neem dan basgitaarles bij muziekschool Bass Muziek.

Tijdens de basgitaarlessen bij Muziekschool Bass Muziek staat plezier voorop, maar je leert ondertussen wel de verschillende basis slagtechnieken zoals fingerstyle, slappen en akkoorden aan de hand van de verschillende stijlen in de populaire muziek. Ook wordt er tijdens de basgitaarlessen aandacht besteed aan de muziektheorie, zodat je makkelijker kan improviseren en leert omgaan met schema’s. Ben je al een wat gevorderde bassist? Dan weten onze basdocenten daar wel raad mee. Ze hebben al met heel wat grote namen gespeeld en delen deze kennis graag met jou, zodat je je kan blijven door ontwikkelen als muzikant.

Lijkt basgitaarles bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

Gratis proefles.

Waar heb ik basgitaarles?

De basgitaarlessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Muziekschool Bass Muziek bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

Vanaf welke leeftijd wordt er basgitaarles gegeven?

Vanaf een jaar of 8 kan je basgitaarles volgen bij Muziekschool Bass Muziek. De vorderingen gaan dan nog niet zo snel, maar zijn of haar enthousiasme voor het instrument en voor muziek in het algemeen wordt wel gestimuleerd. Voor kinderen zijn er kleinere basgitaren te koop (1/2 scale of 3/4 scale).

Wat heb ik nog meer nodig om basgitaar te kunnen spelen?

Naast een basgitaar en een versterker zijn er ook nog andere attributen die nodig/handig zijn bij het bespelen van de basgitaar.

  • Stemapparaat, met een stemapparaat kan je je basgitaar stemmen. Dit is af en toe nodig, want door de luchtvochtigheid en het spelen op de gitaar raakt de gitaar ontstemd.
  • Plectrum, met een plectrum kan je snaren aanslaan.
  • Basgitaartas, een basgitaarhoes is handig om je basgitaar te beschermen tijdens het vervoeren.
  • Metronoom, een metronoom is een hulpmiddel om een ritme aan te geven. Zo kun je tijdens het oefen op het juiste tempo spelen, en hoor je ook sneller als je van een tempo afwijkt. In sommige stemapparaten zit ook een metronoom, dus als je van plan was om allebei aan te schaffen is dit de beste optie!

Kan ik op latere leeftijd ook nog basgitaar leren spelen?

Het mooie van de basgitaar is trouwens dat het instrument ook uitermate geschikt is om op latere leeftijd te leren bespelen. Dus kom langs voor een gratis proefles!

Joost van der Bijl

Basgitaardocent