Skip to main content

Celloles. In Groningen.

De klank van de cello ligt heel dicht bij de menselijke stem en cellospelen is super leuk om te doen. Let eens op de muziek in een film of serie; de cello wordt vaak ingezet bij momenten waar emotie een grote rol speelt. Probeer een keer een proefles en ervaar zelf hoe het voelt om achter de cello te zitten. Heb je vragen of wensen wat betreft muziekkeuze, dan is dat altijd bespreekbaar.

Met een selectie uit het leukste en beste lesmateriaal werk je aan een solide basis en speel je al snel duo’s en liedjes. Je speelt ook etudes, toonladders en voordrachtstukken. Plezier in muziek staat voorop!

Wil je net dat stapje verder komen in je techniek, je interpretatie of repertoire vergoten? Ik ga graag samen met je de uitdaging aan om je de verdieping in je spel te geven die je zoekt!

Het meest belangrijke is een ontspannen houding aan te leren zodat je heerlijk brij kan cellospelen. Ik maak een les plan in overleg met jou wat je graag wilt bereiken. Hier komen verschillende onderwerpen naar voren: Etudes, voordachtstukken, Bach suites, toonladders, presentatie, streektechniek, toonvorming, vibrato, positiespel, duimpositie, intonatie, interpretatie en expressie.

Dit is op zowel solo repertoire als orkest/kamermuziek van toepassing. Ik help je graag!

  • Hoe kom ik aan een Cello?

Als je met lessen begint hoef je nog niet meteen een instrument aan te schaffen. Zeker als je nog niet weet of het wel iets voor je is.

Vandaar dat de meeste leerlingen beginnen met een gehuurde viool of cello. Voor kinderen in de groei is dat ook erg praktisch omdat er instrumenten zijn in verschillende maten. Je kunt dus altijd een instrument huren dat past bij je lichaamslengte en handgrootte. En je kunt je viool of cello altijd weer inruilen voor een groter exemplaar.

www.svenotte.nl

www.hetstrijkershuis.nl