Skip to main content

Contrabasles.

De contrabas is het grootste strijkinstrument met de laagste tonen. Daarom vormt het in veel ensembles het harmonisch fundament. Wil jij ook contrabas leren spelen of wil je werken aan je techniek of improvisatietalent, neem dan contrabasles bij Muziekschool Bass Muziek.

Tijdens de contrabaslessen bij Muziekschool Bass Muziek staat plezier voorop, maar je leert ondertussen wel plukken, strijken, walken, slappen, je eigen basline maken. Ook wordt er tijdens de contrabaslessen aandacht besteed aan de muziektheorie, zodat je makkelijker kan improviseren en leert omgaan met schema’s.

Contrabas spelen is een heerlijke hobby en na een aantal lessen en een beetje oefening kun je al snel in een band of een orkest meespelen.

Lijkt contrabasles bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

Gratis proefles.

Waar heb ik contrabasles?

De contrbaslessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Muziekschool Bass Muziek bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

Wat kost een (beginners)contrabas?

Een contrabas is een duur instrument, het is daarom belangrijk om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een contrabas. Er zijn uiteraard een aantal modellen die aan te raden zijn als een beginners contrabas. Bij Rikkers gitaarbouw in Groningen kan je terecht voor goede adviezen. Je kan bij Rikkers gitaarbouw ook een contrabas huren, waarbij je de betaalde huur als een soort spaartegoed kan zien, mocht je later besluiten om de contrabas aan te schaffen. Laat je informeren in de winkel, luister naar het instrument en probeer het instrument. Online een contrabas aanschaffen raden wij af.

Joost van der Bijl

Contrabasdocent