Skip to main content

Contrabasles. In Groningen.

De contrabas is het grootste strijkinstrument met de laagste tonen. Daarom vormt het in veel ensembles het harmonisch fundament. Wil jij ook contrabas leren spelen of wil je werken aan je techniek of improvisatietalent, neem dan contrabasles bij Muziekschool Bass Muziek.

Tijdens de contrabaslessen bij Muziekschool Bass Muziek staat plezier voorop, maar je leert ondertussen wel plukken, strijken, walken, slappen, je eigen basline maken. Ook wordt er tijdens de contrabaslessen aandacht besteed aan de muziektheorie, zodat je makkelijker kan improviseren en leert omgaan met schema’s.

Contrabas spelen is een heerlijke hobby en na een aantal lessen en een beetje oefening kun je al snel in een band of een orkest meespelen.

Lijkt contrabasles bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

  • Wat kost een (beginners)contrabas?

Een contrabas is een duur instrument, het is daarom belangrijk om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een contrabas. Er zijn uiteraard een aantal modellen die aan te raden zijn als een beginners contrabas. Bij Rikkers gitaarbouw in Groningen kan je terecht voor goede adviezen. Je kan bij Rikkers gitaarbouw ook een contrabas huren, waarbij je de betaalde huur als een soort spaartegoed kan zien, mocht je later besluiten om de contrabas aan te schaffen. Laat je informeren in de winkel, luister naar het instrument en probeer het instrument. Online een contrabas aanschaffen raden wij af.

Arnout Baard

Basgitaardocent

Arnout is sinds 1 januari 2014 werkzaam bij Muziekschool Bass Muziek. In Groningen heeft hij de studie lichte muziek jazz aan het conservatorium in Groningen afgerond, uiteraard op zijn geliefde instrument, de basgitaar. Arnout maakte rond zijn achtste kennis met muziek door middel van enkele trommellessen, hierna heeft het tot zijn 16e geduurd voordat hij de basgitaar had ontdekt waarna hij meteen helemaal verkocht was. Sinds het afronden van zijn studie lichte muziek jazz aan het conservatorium in Groningen speelt hij in verschillende bands en orkesten zowel op de basgitaar als op de contrabas. Tijdens de basgitaar- en contrabaslessen leert Arnout leerlingen verschillende basis slagtechnieken zoals fingerstyle, slappen en akkoorden aan de hand van de verschillende stijlen in de populaire muziek. Een ander belangrijk onderdeel van de basgitaar- en contrabaslessen is leren improviseren, aan de hand van de muziektheorie, zodat leerlingen leren omgaan met schema’s.
Inschrijven proefles