Skip to main content

Drumles. In Groningen.

Drums is één van de populairste muziekinstrumenten! Wil jij je ook uitleven op een drumstel, neem dan drumles bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen en drum mee met je favoriete muziek.

De drumlessen zijn voor jong en oud en worden op maat gegeven, het maakt dus niet uit of je een beginner of juist een gevorderde drummer bent. Samen met de drumdocent bespreek je wat jij wilt leren en bereiken.

Tijdens de drumlessen komen de volgende zaken aan bod: techniek, improviseren, drumnoten lezen, ontwikkelen muzikaal gehoor en coördinatieoefeningen. Naast het aanleggen van een solide technische basis, ook veel aandacht voor de eigen muzikale interesse. Het leuke van drummen is, dat je al vrij snel mee kan drummen met een aantal bekende nummers.

Lijkt drumles bij Muziekschool Bass Muziek je wat? Schrijf je dan direct online in voor een gratis proefles!

De drumlessen worden in een professioneel ingerichte studio van Muziek Organisatie Noord (MON) gegeven. Ouders/verzorgers kunnen er genieten van een bakje koffie/thee tijdens het wachten. De studio van MON bevindt zich op de Bieslookstraat 23 te Groningen, vlak naast de ringweg. Een prettige bijkomstigheid is dat er gratis geparkeerd kan worden.

  • Wat voor drumstel heb ik nodig?

De meest gebruikte opstelling is: bass drum, snare drum, twee toms, floortom, hihat, crash-cymbal en ride-cymbal. Dit is een uitstekende set-up  als je drumles gaat nemen! Zo’n drumstel wordt meestal geleverd inclusief alle benodigde standaards en pedalen. Denk er wel aan om een setje drumstokken mee te bestellen en eventueel een drumkruk!

Ga je met een bandje repeteren en optreden, dan raden we je aan om een goede bekkentas en snaredrum-tas erbij aan te schaffen. Die onderdelen moet je het vaakst vervoeren.

Ook zijn er nog vele andere accessoires die je aan een drumstel kunt toevoegen, denk aan een tamboerijn, cowbell, bongo’s en ga zo maar door.

Voor een goed starters drumstel ben je ongeveer tussen de € 300 en €400  kwijt. Wil je wat meer kwaliteit dan kan het al snel oplopen tot € 1000 voor een drumstel inclusief bekkens. Ook voor een elektronisch drumstel moet je denken aan soortgelijke bedragen. Drumsets die als ‘kinderdrumstel’ worden verkocht, zijn doorgaans niet geschikt. De kwaliteit is vaak slecht (uitzonderingen daargelaten) en kinderen zijn er vaak zo ‘uitgegroeid’. Tijdens de proefles kun je natuurlijk altijd bij onze drumdocenten terecht voor meer informatie, zij helpen je graag verder.

  • Kan ik ook een drumstel huren?

Sommige winkels bieden de optie om te ‘huurkopen’. Je huurt dan een drumstel voor een vast bedrag per maand. Na een jaar kun je dan besluiten om het drumstel weer terug te brengen of om het te kopen met aftrek van de tot dan toe betaalde huur. Dit is het overwegen waard als je nog niet helemaal zeker weet of drummen wel de goede hobby voor jou is.

  • Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met drumles?

Voor drumles is een minimale leeftijd van 6 jaar gewenst. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, het ene kind is het andere niet. Waar we tijdens de proefles naar kijken is het concentratievermogen, grote en een beetje spierkracht is natuurlijk ook wenselijk!

Tseld van Westen

Slagwerkdocent

Na het afronden van de HAVO besloot Tseld door te gaan in de muziek. Hij vervolgde aan het Prins Claus Conservatorium zijn opleiding en kreeg daar les van Joost van Schaik. In datzelfde jaar ontstond het idee om, samen met zijn broer Monte, een eigen muziekschool in Groningen te starten, waar hij zelf de drumlessen verzorgt. Door zijn ervaringen als muzikant in diverse gelegenheidsbands en zijn enorme passie voor diverse soorten muziek kan Tseld een veelzijdig lesprogramma bieden. Tijdens de drumlessen van Tseld leren leerlingen diverse ritmes en technieken, leren improviseren en bladmuziek lezen. Zo wordt een geheel eigen drumgeluid gecreëerd passend bij iedere individuele leerling, waarbij plezier hebben in wat je doet voorop staat!

Daan Noordhoek

Slagwerkdocent

Toen ik op mijn 15e besloot dat ik muzikant wilde worden veranderde mijn hele leven in een muzikaal avontuur.
Het maken van muziek is wat ik het liefst doe, ik beleef er heel veel plezier aan. Ik speel in veel bandjes en treed hier met regelmaat mee op. Ik geniet van de avonturen die hier bij komen kijken, de ritjes in de auto naar optredens het plezier wat je samen hebt met je bandleden.
Omdat er voor mij geen andere keuze was dan een muziek gerelateerde studie, besloot ik aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden te gaan studeren. Hier kon ik mij nog verder ontwikkelen als muzikant, ontmoete ik veel nieuwe mensen waarmee ik nog meer muziek kon maken. Daarnaast leerde ik ook de andere kanten van het bestaan als muzikant kennen, denk hierbij vooral aan de ondernemende aspecten van het muzikant zijn.
Omdat ik dit plezier graag wil delen met anderen staat dit centraal in mijn lessen.
Zo behandel ik de vaak wel droge en technische stof op een leuke manier.
Tijdens mijn drumlessen leren leerlingen diverse ritmes en technieken, leren improviseren en bladmuziek lezen. Zo wordt een geheel eigen drumgeluid gecreëerd passend bij iedere individuele leerling, waarbij plezier hebben in wat je doet voorop staat!
Inschrijven proefles