Skip to main content

Drumles.

Drums is één van de populairste muziekinstrumenten! Wil jij je ook uitleven op een drumstel, neem dan drumles bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen en drum mee met je favoriete muziek.

De drumlessen zijn voor jong en oud en worden op maat gegeven, het maakt dus niet uit of je een beginner of juist een gevorderde drummer bent. Samen met de drumdocent bespreek je wat jij wilt leren en bereiken.

Tijdens de drumlessen komen de volgende zaken aan bod: techniek, improviseren, drumnoten lezen, ontwikkelen muzikaal gehoor en coördinatieoefeningen. Naast het aanleggen van een solide technische basis, ook veel aandacht voor de eigen muzikale interesse. Het leuke van drummen is, dat je al vrij snel mee kan drummen met een aantal bekende nummers.

Lijkt drumles bij Muziekschool Bass Muziek je wat? Schrijf je dan direct online in voor een gratis proefles!

Gratis proefles.

Waar heb ik drumles?

De drumlessen worden in een professioneel ingerichte studio van Muziek Organisatie Noord (MON) gegeven. Ouders/verzorgers kunnen er genieten van een bakje koffie/thee tijdens het wachten. De studio van MON bevindt zich op de Bieslookstraat 23 te Groningen, vlak naast de ringweg. Een prettige bijkomstigheid is dat er gratis geparkeerd kan worden.

Wat voor drumstel heb ik nodig?

De meest gebruikte opstelling is: bass drum, snare drum, twee toms, floortom, hihat, crash-cymbal en ride-cymbal. Dit is een uitstekende set-up  als je drumles gaat nemen! Zo’n drumstel wordt meestal geleverd inclusief alle benodigde standaards en pedalen. Denk er wel aan om een setje drumstokken mee te bestellen en eventueel een drumkruk!

Ga je met een bandje repeteren en optreden, dan raden we je aan om een goede bekkentas en snaredrum-tas erbij aan te schaffen. Die onderdelen moet je het vaakst vervoeren.

Ook zijn er nog vele andere accessoires die je aan een drumstel kunt toevoegen, denk aan een tamboerijn, cowbell, bongo’s en ga zo maar door.

Voor een goed starters drumstel ben je ongeveer tussen de € 300 en €400  kwijt. Wil je wat meer kwaliteit dan kan het al snel oplopen tot € 1000 voor een drumstel inclusief bekkens. Ook voor een elektronisch drumstel moet je denken aan soortgelijke bedragen. Drumsets die als ‘kinderdrumstel’ worden verkocht, zijn doorgaans niet geschikt. De kwaliteit is vaak slecht (uitzonderingen daargelaten) en kinderen zijn er vaak zo ‘uitgegroeid’. Tijdens de proefles kun je natuurlijk altijd bij onze drumdocenten terecht voor meer informatie, zij helpen je graag verder.

Kan ik ook een drumstel huren?

Sommige winkels bieden de optie om te ‘huurkopen’. Je huurt dan een drumstel voor een vast bedrag per maand. Na een jaar kun je dan besluiten om het drumstel weer terug te brengen of om het te kopen met aftrek van de tot dan toe betaalde huur. Dit is het overwegen waard als je nog niet helemaal zeker weet of drummen wel de goede hobby voor jou is.

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met drumles?

Voor drumles is een minimale leeftijd van 6 jaar gewenst. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, het ene kind is het andere niet. Waar we tijdens de proefles naar kijken is het concentratievermogen, grote en een beetje spierkracht is natuurlijk ook wenselijk!

Tseld van Westen

Drumdocent

Daan Noordhoek

Drumdocent