Skip to main content

Gitaarles.

De gitaar is één van de populairste muziekinstrumenten! Wil jij je favoriete nummers spelen op een gitaar, neem dan gitaarles bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen en speel mee met je favoriete muziek.

De gitaarlessen zijn voor jong en oud en worden op maat gegeven, het maakt dus niet uit of je een beginner of juist een gevorderde gitarist bent.

Tijdens de gitaarlessen bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen komen de volgende zaken aan bod: akkoorden leren spelen, noten leren spelen, improviseren. Naast het aanleren van een solide technische basis is er ook veel aandacht voor de eigen muzikale interesse. Het leuke van gitaar spelen is namelijk, dat het mogelijk is om al vrij snel een liedje te kunnen spelen. Dit gaat uiteraard nog niet direct vlekkeloos, maar wanneer je de akkoorden goed oefent, zal iedereen het liedje herkennen.

Lijkt gitaarles bij Bass Muziek Muziekschool Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

Gratis proefles.

Waar heb ik gitaarles?

De gitaarlessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Bass Muziek Muziekschool Groningen bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

Wat heb ik nodig om gitaar te kunnen spelen?

Naast een gitaar zijn er ook nog andere attributen die nodig/handig zijn bij het bespelen van de gitaar.

  • Stemapparaat, met een stemapparaat kan je je gitaar stemmen. Dit is af en toe nodig, want door de luchtvochtigheid en het spelen op de gitaar raakt de gitaar ontstemd.
  • Plectrum, met een plectrum kan je snaren aanslaan.
  • Gitaartas, een gitaarhoes is handig om je gitaar te beschermen tijdens het vervoeren.
  • Capo, met een capo kan je liedjes die in een andere toonsoort zijn geschreven ‘makkelijker’ te spelen. De capo wordt om de hals van de gitaar geklemd.
  • Metronoom, een metronoom is een hulpmiddel om een ritme aan te geven. Zo kun je tijdens het oefen op het juiste tempo spelen, en hoor je ook sneller als je van een tempo afwijkt. In sommige stemapparaten zit ook een metronoom, dus als je van plan was om allebei aan te schaffen is dit de beste optie!

Welke gitaar moet ik kopen?

Om te bepalen welke gitaar voor jou de beste is moet je rekening houden met twee dingen: soort gitaar en de grootte van de gitaar.

Er zijn drie soorten gitaren: klassiek, elektrisch en western. Om een keuze te maken tussen deze drie moet je bedenken welke muziek je wilt gaan spelen: voor flamenco en klassieke muziek is een klassieke gitaar met nylon snaren de beste keuze. Voor de genres rock en pop is een elektrische gitaar een goede keuze. Een western gitaar kan breed worden ingezet. Op een western gitaar kan in principe iedere genre worden gespeeld, behalve klassiek en flamenco.

Voordeel van een klassieke gitaar is dat de snaren wat dikker zijn en minder strak gespannen, waardoor je vingers minder snel pijn gaan doen. Maar als je een beetje fanatiek bent dan ben je daar bij een western gitaar zo aan gewend.

De gitaardocenten van Muziekschool Bass Muziek in Groningen kunnen je uiteraard tijdens de gitaarles adviseren, welke gitaar het beste bij je past. Het is niet aan te raden om een gitaar te kopen op het internet. Koop je gitaar in een van de muziekwinkels die Groningen rijk is, Tonika, Westerhaven of Tully’s. Het beste is om iemand mee te nemen die er verstand van heeft. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen de verkopers je adviseren en je de verschillen tussen de gitaren laten horen. Voor kinderen zijn er kleinere gitaren te koop, deze worden 3/4 gitaren genoemd.

Marnick Postma

Gitaardocent

Martin de Vries

Gitaardocent

Sebas Graventein

Gitaardocent

Jeffrey Blok

Gitaardocent