Skip to main content

Saxofoonles.

De saxofoon is één van de jongste en volgens velen het mooiste instrument wat er is! Wil jij ook saxofoon leren spelen of wil je werken aan je techniek, toon, ritme of improvisatietalent, neem dan saxofoonles bij Muziekschool Bass Muziek en speel binnenkort je favoriete muziek!

Bij de saxofoonlessen van Muziekschool Bass Muziek staan de interesses en het plezier van de cursist centraal. De docent begeleidt de cursist om zijn of haar wensen te realiseren. Weet je nog niet wat je wil leren, dan kan onze docent je daar uiteraard bij helpen.

Tijdens de lessen leer je diverse liedjes spelen met de bijbehorende technieken. Naast de technieken zal er in de saxofoonlessen ook aandacht worden besteed aan de muziektheorie. Dit klinkt misschien saai, maar dit zorgt er wel voor dat je over ieder nummer heen kan soleren. De saxofoondocent leert je met een aantal kleine ‘simpele’ stappen om al snel je eerste solo’s te spelen. Degenen die reeds in bands, harmonie- en fanfare- orkesten spelen kunnen ondersteuning krijgen die specifiek zijn voor hun eigen prestaties en repertoire.

Lijkt saxofoonles bij Bass Muziek Muziekschool Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

Gratis proefles.

Waar heb ik saxofoonles?

De saxofoonlessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Bass Muziek Muziekschool Groningen bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

Wat is het minimum leeftijd om saxofoon te leren spelen?

Vanaf een jaar of acht is het mogelijk om saxofoon te leren spelen bij Muziekschool Bass Muziek. Aangezien saxofoon spelen een fysieke bezigheid is, kan dit per kind verschillen. Tijdens een proefles kan de docent een advies geven aan de ouders, of het verstandig is om al te starten met saxofoonlessen.

Wat kost een (beginners)saxofoon?

Als je beginner bent, is het aan te raden om via een zogenoemde huurkoopregeling een saxofoon te huren voor € 80 per kwartaal. Bij een huurkoopregeling kan je de betaalde huur als een soort spaartegoed zien, mocht je later besluiten om de saxofoon aan te schaffen. We werken hiervoor samen met De Saxofoonwinkel, hier kan je terecht voor de beste adviezen. Mocht je echter direct een saxofoon willen aanschaffen dan ben je ongeveer tussen de € 500 en € 1.000 euro kwijt, maar dan heb je wel een schitterend instrument in huis!

Bram Kruis

saxofoondocent