Skip to main content

Stijn de Haan.

Mijn naam is Stijn de Haan en ik ben al van jongs af aan besmet met het “toeter virus”. Mijn vader maakt zolang sinds ik me kan herinneren muziek en dus heb ik op mijn achtste mee met een scholenproject van de plaatselijke brassband. Hierdoor maakte ik kennis met de cornet (een soort van trompet) Na proeflessen en vervolglessen belandde ik in het jeugdorkest van de brassband. Hiermee heb ik onder andere meegedaan aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Toen het cornet spelen tijdelijk iets minder mijn belangstelling had, heb ik mijzelf geleerd om piano te spelen. Ook hier heb ik daarna vele lessen in gehad en heb onder andere meegedaan aan het Prinses Christina Concours. Tijdens deze periode heb ik succesvol de opleiding Onderwijsassistent gevolgd aan het Friesland College in Heerenveen.

Alle muzikale- en onderwijsinspanningen zijn in 2023 samengekomen toen ik werd aangenomen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen, op de afdeling Docent Muziek. Dit was een langgekoesterde wens van mij die nu werkelijkheid werd.

Op dit moment (voorjaar 2024) heb ik een zogenaamd dubbelprofiel, waardoor ik zowel trompetles als pianoles krijg op het conservatorium. Daarnaast ben ik vaste trompettist bij het Noord Nederlands Jeugd Orkest en speel ik bij diverse brassbands.

Het individueel lesgeven aan de muziekschool zie ik als een logisch verlengstuk van mijn opleiding. Het is een uitgelezen mogelijkheid om mijn enthousiasme voor en kennis over de trompet (en cornet) over te brengen op nieuwe muzikanten, die daardoor hopelijk net zoveel plezier gaan beleven aan muziek als ikzelf.

Heb je zin in een proefles op de trompet? Wil je ervaren hoe ontzettend leuk het is om een koperen blaasinstrument te bespelen? Neem dan contact met me op.

Gratis proefles.