Keyboardles. In Groningen.

Wil je keyboard leren spelen, dan ben je bij Muziekschool Bass Muziek aan het juiste adres.

Keyboardles is voor alle leeftijden en dus voor iedereen. Keyboardles bij Muziekschool Bass Muziek betekent dat je in een ontspannen atmosfeer en onder de vakkundige leiding muziek leert maken. Ook als je nog geen noten kunt lezen zal je binnen enkele maanden succes boeken en je omgeving versteld doen staan.

Het repertoire is uiteenlopend: klassiek-, jazz- en popmuziek. Je leert de basistechnieken van de toetsen, akkoorden en begeleiding spelen. Daarna bepaal je samen met de keyboard docent de richting waar jij heen wil. Op deze manier leer je op een leuke manier de toetsen bespelen!

Lijkt keyboardles bij Bass Muziek Muziekschool Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

De keyboardlessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Bass Muziek Muziekschool Groningen bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

  • Mijn kind is 5 jaar, kan hij bij jullie al op keyboardles?

Ja, dat kan. Normaal ligt de ideale leeftijd om te beginnen met keyboard spelen ergens tussen 7 en 15 jaar. Is je kind 5 jaar, dan zullen de vorderingen nog niet zo snel gaan, maar kan wel zijn of haar enthousiasme voor het instrument en muziek in het algemeen gestimuleerd worden en zal hij of zij spelenderwijs van het instrument gaan houden.

  • Wat kost een keyboard nou eigenlijk?

Vanaf ongeveer € 250 koopt u al een keyboard met fantastische ritmes en klanken waar u zonder problemen de eerste 2 of 3 jaar op kunt studeren. Onze keyboard docent adviseert je graag, welk keyboard je het beste aan kan schaffen.

  • Is een piano geschikt voor keyboardlessen?

Een (akoestische of elektrische) piano is een heel ander instrument dan een keyboard. Op de piano wordt een andere speelstijl vereist. De linkerhand en rechterhand spelen beide akkoorden en melodieën die door elkaar heen lopen, waardoor er meer aanspraak wordt gemaakt op de motoriek. Lijkt pianoles je leuker dan keyboardles? Klik dan hier door voor meer informatie over pianoles!

Denny Dobreva

Piano - keyboarddocente

Dennitsa Dobreva (14 juni 1991) werd geboren in Silistra, Bulgarije. Denny komt uit een niet-muzikale familie en toen zij vijf was, kwam ze voor het eerst in aanraking met de piano. Er was direct een ‘’klik” met het instrument. Zij begon meteen pianolessen, solfège en theorie te volgen. Op haar elfde werd ze aangenomen op de National Music School of Arts in Rousse, Bulgarije. Tijdens haar hele studie heeft ze een speciale studiebeurs van het ministerie van Cultuur in Bulgarije ontvangen, bestemd voor getalenteerde studenten. Vanwege de intensieve studie had zij minimaal drie keer per week pianoles, gaf ze minimaal drie keer per maand concerten en uitvoeringen en deed ze mee aan heel veel wedstrijden en masterclasses. Geleidelijk begon ze zich als professionele muzikant te ontwikkelen. Op haar veertiende werd ze gekozen om solo te spelen met een orkest. Denny heeft talrijke prijzen gewonnen. In 2010 won ze een eerste prijs op het “Internationale Franz Schubert Concours”, waarmee een serie concerten begon in Bulgarije, Oostenrijk, Duitsland, Roemenië en Nederland. In 2009 kreeg Denny een uitnodiging voor deelname aan het Peter de Grote Festival in Groningen. Het jaar erna werd ze uitgenodigd om een bachelorstudie te volgen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, met als hoofddocent Tamara Poddubnaya en later Bart van de Roer en Paul Komen. Tijdens haar bachelor ontving ze een studiebeurs van de Nederlandse ambassade en allerlei fondsen. In 2014 nam ze haar eerste cd op, met composities van Ludwig van Beethoven. Ze maakt deel uit van twee duo’s (klarinet en piano en cello en piano) en twee trio’s (cello, fluit, piano en cello, viool, piano). Ze heeft voor koningin Beatrix gespeeld, in koorprojecten meegezongen en aan talrijke culturele evenementen meegedaan. Op het eindexamen voor haar bachelor speelde ze kamermuziek met de tweede concertmeester van het Noord Nederlands Orkest, Veselina Manikova. Meteen na het voltooien van haar bachelorstudie werd Denny tot de Master of Music-opleiding van het Prins Claus Conservatorium toegelaten. Naast het performerprofiel begon ze haar passie voor lesgeven te ontwikkelen. Zij had de visie dat een professionele muzikant alles over muziek moet weten - over begeleiden en solo spelen, maar ook over hoe je les kunt geven. Wat moet je daarvoor in huis hebben en wat moet je daarvoor doen? Ze wilde haar kennis van het lesgeven uitbreiden en onderzoeken of de manier van lesgeven in Nederlands anders is dan bijvoorbeeld in Bulgarije. Daarom heeft Denny voor haar scriptie het thema gekozen “Hoe kan ik mijn aanpak en manier van lesgeven in Nederland verbeteren?” Daarvoor moest zij haar kennis en begrip van het lesgeven verdiepen en verschillende plannen van aanpak en methoden bestuderen.

Tonke Suithoff

Piano - keyboarddocent

Inschrijven proefles