Skip to main content

Keyboardles. In Groningen.

Wil je keyboard leren spelen, dan ben je bij Muziekschool Bass Muziek aan het juiste adres.

Keyboardles is voor alle leeftijden en dus voor iedereen. Keyboardles bij Muziekschool Bass Muziek betekent dat je in een ontspannen atmosfeer en onder de vakkundige leiding muziek leert maken. Ook als je nog geen noten kunt lezen zal je binnen enkele maanden succes boeken en je omgeving versteld doen staan.

Het repertoire is uiteenlopend: klassiek-, jazz- en popmuziek. Je leert de basistechnieken van de toetsen, akkoorden en begeleiding spelen. Daarna bepaal je samen met de keyboard docent de richting waar jij heen wil. Op deze manier leer je op een leuke manier de toetsen bespelen!

Lijkt keyboardles bij Bass Muziek Muziekschool Groningen je wat? Schrijf je dan direct online in!

De keyboardlessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Bass Muziek Muziekschool Groningen bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

  • Mijn kind is 5 jaar, kan hij bij jullie al op keyboardles?

Ja, dat kan. Normaal ligt de ideale leeftijd om te beginnen met keyboard spelen ergens tussen 7 en 15 jaar. Is je kind 5 jaar, dan zullen de vorderingen nog niet zo snel gaan, maar kan wel zijn of haar enthousiasme voor het instrument en muziek in het algemeen gestimuleerd worden en zal hij of zij spelenderwijs van het instrument gaan houden.

  • Wat kost een keyboard nou eigenlijk?

Vanaf ongeveer € 250 koopt u al een keyboard met fantastische ritmes en klanken waar u zonder problemen de eerste 2 of 3 jaar op kunt studeren. Onze keyboard docent adviseert je graag, welk keyboard je het beste aan kan schaffen.

  • Is een piano geschikt voor keyboardlessen?

Een (akoestische of elektrische) piano is een heel ander instrument dan een keyboard. Op de piano wordt een andere speelstijl vereist. De linkerhand en rechterhand spelen beide akkoorden en melodieën die door elkaar heen lopen, waardoor er meer aanspraak wordt gemaakt op de motoriek. Lijkt pianoles je leuker dan keyboardles? Klik dan hier door voor meer informatie over pianoles!

Jelmer Veenstra

Piano - keyboarddocent

Mijn naam is Jelmer Veenstra en het opgroeien in een muzikaal gezin heeft mijn passie voor de piano aangewakkerd. Thuis stond de bladmuziek van Bach, Mozart en Beethoven klaar op het orgel, maar al snel groeide de interesse om ook popmuziek te leren spelen op de piano. Ik wilde net zo goed worden als Jamie Cullum en Elton John.
In 2014 ben ik begonnen aan de Hanzehoogeschool Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Tijdens mijn studietijd heb ik als toetsenist in vele bandjes gezeten en mij ook veel bezig gehouden met het schrijven, arrangeren en opnemen van muziek in verschillende genres. Het spelen in een band is anders dan in je eentje een muziekstuk spelen, maar beide brengen uitdagingen en veel plezier met zich mee.
Bij mij kun je terecht voor o.a. het leren lezen van bladmuziek, akkoordenleer, componeren, gehoortraining en songwriting. Kom je voor het eerst op pianoles? Dan beginnen we bij de basis en gaan we gedurende de lessen kijken welke richting je graag op zou willen als muzikant. Plezier maken tijdens de lessen staat voorop, en ik kijk ernaar uit om mijn passie voor muziek met jullie te delen.

Tonke Suithoff

Piano - keyboarddocent

Inschrijven proefles