Pianoles. In Groningen.

Het uitgangspunt van de pianolessen bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen is dat de pianolessen leuk, ontspannen en leerzaam zijn. Wil jij je favoriete nummers leren spelen op de piano, neem dan pianoles bij muziekschool Bass Muziek en speel mee met je favoriete muziek!

De pianodocenten van Muziekschool Bass Muziek geven op een frisse dynamische wijze pianoles, waarin de oefenstof en het lesmateriaal worden aangepast op de stijl en de liedjes die de leerling graag wil leren spelen. Samen met de pianodocent bespreek je dus wat jij wilt leren en bereiken. De pianolessen zijn voor jong (vanaf 5 jaar) en oud en worden op maat gegeven, het maakt dus niet uit of je een beginner of juist een gevorderde pianist bent.

Tijdens de pianolessen komen de volgende zaken aan bod: speeltechniek, ritmegevoel, gehoortraining, theoretische onderbouwing, improvisatie. Tijdens de pianolessen is er naast het aanleggen van een solide technische basis ook veel aandacht voor de eigen muzikale interesse. Het leuke van piano spelen is namelijk, dat het mogelijk is om al vrij snel een liedje te kunnen spelen. Dit gaat uiteraard nog niet direct vlekkeloos, maar waarschijnlijk zal iedereen het liedje herkennen.

Kortom, heb je altijd al piano willen leren spelen of wil je je technieken bijschaven bij Bass Muziek Muziekschool Groningen? Schrijf je dan direct online in!

De pianolessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Bass Muziek Muziekschool Groningen bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

  • Mijn kind is 5 jaar, kan hij bij jullie al op pianoles?

Ja, dat kan. Normaal ligt de ideale leeftijd om te beginnen met pianolessen ergens tussen 7 en 15 jaar. Is je kind 5 jaar, dan zullen de vorderingen nog niet zo snel gaan, maar kan wel zijn of haar enthousiasme voor het instrument en muziek in het algemeen gestimuleerd worden en zal hij of zij spelenderwijs van het instrument gaan houden.

  • Wij hebben geen piano. Wat voor piano moet ik kopen: akoestisch / elektrisch? Zijn er verder nog dingen waar ik op moet letten?

Een piano is een duur instrument, het is daarom belangrijk om een weloverwogen keuze te maken tussen een elektrische en een akoestische piano. De plus- en minpunten van de piano’s worden hieronder weergegeven, dit helpt je hopelijk bij het maken van de juiste keuze. Ook is het raadzaam om verschillende muziekwinkels binnen te lopen en je te laten informeren over de instrumenten. De pianodocenten van Muziekschool Bass Muziek in Groningen kunnen je uiteraard tijdens de pianoles adviseren, welke piano zij het meest geschikt achten.

  • Elektrische piano

Pluspunt: Laagdrempelig vanwege de aanschafprijs en de ruimte die het inneemt.
Minpunt: Geluid kan zacht gezet wordt of je kan met koptelefoon oefenen.
Minpunt: Hoewel tegenwoordig veel elektrische piano’s de klanken van een piano weten te benaderen, mist een elektrische piano altijd het stukje ziel, persoonlijkheid van een akoestische piano.

  • Akoestische piano

Pluspunt: De klank van een piano beschikt over een persoonlijkheid, waardoor liedjes veel meer tot hun recht komen.
Pluspunt: Ook op een akoestische piano is het mogelijk om met koptelefoon te spelen door gebruik van een silent system. Informeer bij je dichtstbijzijnde muziekwinkel voor meer informatie hierover.
Minpunt: Akoestische piano’s zijn over het algemeen duurder (in nieuwprijs) dan elektrische piano’s.
Minpunt: Akoestische piano’s zullen over het algemeen 1 keer per jaar gestemd moeten worden. Kosten hiervoor bedragen rond de 60,- voor een stembeurt.

  • Is een keyboard geschikt voor pianolessen?

Nee, een keyboard is een heel ander instrument dan een (akoestische of elektrische) piano. Op dit instrument is de bediening van de knoppen een belangrijk onderdeel van je spel. Op een keyboard speel je met de linkerhand akkoorden, terwijl de rechterhand de melodie speelt. Door het gebruik van akkoorden en de verschillende knoppen op het instrument kan je een achtergrond begeleiding mee laten spelen, waardoor je snel het gevoel krijgt dat je in een complete band, of orkest aan het spelen bent. Lijkt keyboardles je leuker dan pianoles? Klik dan hier door voor meer informatie over keyboardles!

Denny Dobreva

Piano - keyboarddocente

Dennitsa Dobreva (14 juni 1991) werd geboren in Silistra, Bulgarije. Denny komt uit een niet-muzikale familie en toen zij vijf was, kwam ze voor het eerst in aanraking met de piano. Er was direct een ‘’klik” met het instrument. Zij begon meteen pianolessen, solfège en theorie te volgen. Op haar elfde werd ze aangenomen op de National Music School of Arts in Rousse, Bulgarije. Tijdens haar hele studie heeft ze een speciale studiebeurs van het ministerie van Cultuur in Bulgarije ontvangen, bestemd voor getalenteerde studenten. Vanwege de intensieve studie had zij minimaal drie keer per week pianoles, gaf ze minimaal drie keer per maand concerten en uitvoeringen en deed ze mee aan heel veel wedstrijden en masterclasses. Geleidelijk begon ze zich als professionele muzikant te ontwikkelen. Op haar veertiende werd ze gekozen om solo te spelen met een orkest. Denny heeft talrijke prijzen gewonnen. In 2010 won ze een eerste prijs op het “Internationale Franz Schubert Concours”, waarmee een serie concerten begon in Bulgarije, Oostenrijk, Duitsland, Roemenië en Nederland. In 2009 kreeg Denny een uitnodiging voor deelname aan het Peter de Grote Festival in Groningen. Het jaar erna werd ze uitgenodigd om een bachelorstudie te volgen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, met als hoofddocent Tamara Poddubnaya en later Bart van de Roer en Paul Komen. Tijdens haar bachelor ontving ze een studiebeurs van de Nederlandse ambassade en allerlei fondsen. In 2014 nam ze haar eerste cd op, met composities van Ludwig van Beethoven. Ze maakt deel uit van twee duo’s (klarinet en piano en cello en piano) en twee trio’s (cello, fluit, piano en cello, viool, piano). Ze heeft voor koningin Beatrix gespeeld, in koorprojecten meegezongen en aan talrijke culturele evenementen meegedaan. Op het eindexamen voor haar bachelor speelde ze kamermuziek met de tweede concertmeester van het Noord Nederlands Orkest, Veselina Manikova. Meteen na het voltooien van haar bachelorstudie werd Denny tot de Master of Music-opleiding van het Prins Claus Conservatorium toegelaten. Naast het performerprofiel begon ze haar passie voor lesgeven te ontwikkelen. Zij had de visie dat een professionele muzikant alles over muziek moet weten - over begeleiden en solo spelen, maar ook over hoe je les kunt geven. Wat moet je daarvoor in huis hebben en wat moet je daarvoor doen? Ze wilde haar kennis van het lesgeven uitbreiden en onderzoeken of de manier van lesgeven in Nederlands anders is dan bijvoorbeeld in Bulgarije. Daarom heeft Denny voor haar scriptie het thema gekozen “Hoe kan ik mijn aanpak en manier van lesgeven in Nederland verbeteren?” Daarvoor moest zij haar kennis en begrip van het lesgeven verdiepen en verschillende plannen van aanpak en methoden bestuderen.

Tonke Suithoff

Piano - keyboarddocent

Inschrijven proefles