Skip to main content

Pianoles. In Groningen.

Het uitgangspunt van de pianolessen bij Muziekschool Bass Muziek in Groningen is dat de pianolessen leuk, ontspannen en leerzaam zijn. Wil jij je favoriete nummers leren spelen op de piano, neem dan pianoles bij muziekschool Bass Muziek en speel mee met je favoriete muziek!

De pianodocenten van Muziekschool Bass Muziek geven op een frisse dynamische wijze pianoles, waarin de oefenstof en het lesmateriaal worden aangepast op de stijl en de liedjes die de leerling graag wil leren spelen. Samen met de pianodocent bespreek je dus wat jij wilt leren en bereiken. De pianolessen zijn voor jong (vanaf 5 jaar) en oud en worden op maat gegeven, het maakt dus niet uit of je een beginner of juist een gevorderde pianist bent.

Tijdens de pianolessen komen de volgende zaken aan bod: speeltechniek, ritmegevoel, gehoortraining, theoretische onderbouwing, improvisatie. Tijdens de pianolessen is er naast het aanleggen van een solide technische basis ook veel aandacht voor de eigen muzikale interesse. Het leuke van piano spelen is namelijk, dat het mogelijk is om al vrij snel een liedje te kunnen spelen. Dit gaat uiteraard nog niet direct vlekkeloos, maar waarschijnlijk zal iedereen het liedje herkennen.

Kortom, heb je altijd al piano willen leren spelen of wil je je technieken bijschaven bij Bass Muziek Muziekschool Groningen? Schrijf je dan direct online in!

De pianolessen worden in een professioneel ingerichte lesruimte gegeven. Ouders/verzorgers kunnen rustig wachten in een gezellige ruimte. De lesruimte van Bass Muziek Muziekschool Groningen bevindt zich op de Singelweg 1 in de Korrewegwijk te Groningen, vlakbij winkelcentrum de Beren.

  • Mijn kind is 5 jaar, kan hij bij jullie al op pianoles?

Ja, dat kan. Normaal ligt de ideale leeftijd om te beginnen met pianolessen ergens tussen 7 en 15 jaar. Is je kind 5 jaar, dan zullen de vorderingen nog niet zo snel gaan, maar kan wel zijn of haar enthousiasme voor het instrument en muziek in het algemeen gestimuleerd worden en zal hij of zij spelenderwijs van het instrument gaan houden.

  • Wij hebben geen piano. Wat voor piano moet ik kopen: akoestisch / elektrisch? Zijn er verder nog dingen waar ik op moet letten?

Een piano is een duur instrument, het is daarom belangrijk om een weloverwogen keuze te maken tussen een elektrische en een akoestische piano. De plus- en minpunten van de piano’s worden hieronder weergegeven, dit helpt je hopelijk bij het maken van de juiste keuze. Ook is het raadzaam om verschillende muziekwinkels binnen te lopen en je te laten informeren over de instrumenten. De pianodocenten van Muziekschool Bass Muziek in Groningen kunnen je uiteraard tijdens de pianoles adviseren, welke piano zij het meest geschikt achten.

  • Elektrische piano

Pluspunt: Laagdrempelig vanwege de aanschafprijs en de ruimte die het inneemt.
Minpunt: Geluid kan zacht gezet wordt of je kan met koptelefoon oefenen.
Minpunt: Hoewel tegenwoordig veel elektrische piano’s de klanken van een piano weten te benaderen, mist een elektrische piano altijd het stukje ziel, persoonlijkheid van een akoestische piano.

  • Akoestische piano

Pluspunt: De klank van een piano beschikt over een persoonlijkheid, waardoor liedjes veel meer tot hun recht komen.
Pluspunt: Ook op een akoestische piano is het mogelijk om met koptelefoon te spelen door gebruik van een silent system. Informeer bij je dichtstbijzijnde muziekwinkel voor meer informatie hierover.
Minpunt: Akoestische piano’s zijn over het algemeen duurder (in nieuwprijs) dan elektrische piano’s.
Minpunt: Akoestische piano’s zullen over het algemeen 1 keer per jaar gestemd moeten worden. Kosten hiervoor bedragen rond de 60,- voor een stembeurt.

  • Is een keyboard geschikt voor pianolessen?

Nee, een keyboard is een heel ander instrument dan een (akoestische of elektrische) piano. Op dit instrument is de bediening van de knoppen een belangrijk onderdeel van je spel. Op een keyboard speel je met de linkerhand akkoorden, terwijl de rechterhand de melodie speelt. Door het gebruik van akkoorden en de verschillende knoppen op het instrument kan je een achtergrond begeleiding mee laten spelen, waardoor je snel het gevoel krijgt dat je in een complete band, of orkest aan het spelen bent. Lijkt keyboardles je leuker dan pianoles? Klik dan hier door voor meer informatie over keyboardles!

Tonke Suithoff

Piano - keyboarddocent

Jelmer Veenstra

Piano - keyboarddocent

Mijn naam is Jelmer Veenstra en het opgroeien in een muzikaal gezin heeft mijn passie voor de piano aangewakkerd. Thuis stond de bladmuziek van Bach, Mozart en Beethoven klaar op het orgel, maar al snel groeide de interesse om ook popmuziek te leren spelen op de piano. Ik wilde net zo goed worden als Jamie Cullum en Elton John.
In 2014 ben ik begonnen aan de Hanzehoogeschool Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Tijdens mijn studietijd heb ik als toetsenist in vele bandjes gezeten en mij ook veel bezig gehouden met het schrijven, arrangeren en opnemen van muziek in verschillende genres. Het spelen in een band is anders dan in je eentje een muziekstuk spelen, maar beide brengen uitdagingen en veel plezier met zich mee.
Bij mij kun je terecht voor o.a. het leren lezen van bladmuziek, akkoordenleer, componeren, gehoortraining en songwriting. Kom je voor het eerst op pianoles? Dan beginnen we bij de basis en gaan we gedurende de lessen kijken welke richting je graag op zou willen als muzikant. Plezier maken tijdens de lessen staat voorop, en ik kijk ernaar uit om mijn passie voor muziek met jullie te delen.
Inschrijven proefles